In interior, este dificil de evidentiat elementul principal care iese in evidenta din restul atmosferei. Pentru unii, finisarea devine cel mai important lucru, iar altii prefera accesoriile si materialele textile. De fapt, interiorul este o imagine de design unica, indivizibila, in care fiecare detaliu isi are propria greutate.

Doar in setul de elemente care sunt selectate in conformitate cu echilibrul, se afla secretul mediului ideal. Textile din interior sunt incluse in grupul de accesorii „necesare”, fara de care pur si simplu nu se poate realiza un mediu confortabil interior.

Sunt folosite pentru decorarea birourilor, cladirilor rezidentiale si apartamentelor, hotelurilor. Camerele care nu au materiale textile, sunt complet lipsite de confort si se poate spune cu siguranta, ca tesaturile sunt o sursa de caldura pentru confortul casei. Textilele pentru interiorul casei sunt tricotate, tesute, laminate si cusute.

Rolul textilelor in interior

Exista tesaturi textile in fiecare casa. Dormitoarele sunt decorate cu covoare pe podea, perdele si draperii la ferestre, cuverturi de pat, paturi si perne sau perne decorative pe paturi, tapiterie pe scaune. In bucatarie, gama de aplicare a textilelor variaza intr-o oarecare masura: aici poti gasi fete de masa, servetele, prosoape. Perdelele si draperiile raman neschimbate.

Chiar si intr-o camera umeda, cum este baia, exista textile, cum ar fi covorul cauciucat si prosopul. Este adevarat ca acest decor este interschimbabil, nu este permanent, dar prosoapele sunt incluse in conceptul interior si ofera confort. Poate ca textilele, de-a lungul istoriei designului, au devenit un test al timpului pentru noile tendinte ale modei. Mai intai s-a schimbat textura, apoi dimensiunea si culoarea.

Draperiile grele din satin sau brocart cu motive regale, brodate cu fire de aur si decorate cu ciucuri, tapiteria din catifea pentru mobilierul tapitat cu chit pe patru fete, tapetul cu motive colorate, covoarele moi cu ornamente, asternuturile maiestuoase cu bucle, arcuri si accesorii sunt frumuseti de domeniul trecutului.

Astazi, exista interiorul Art Deco, cu textile ale caror falduri cad liber cu o usoara neglijenta, si care ajuta la conferirea unei netezimi a interiorului. In Pop Art, textilele sunt decorate cu modele geometrice, iar tesatura in sine este pictata in culori stralucitoare si acrilice.

In epoca acestui stil, designerii au inceput sa practice utilizarea substantelor sintetice. Acum ca designul s-a mutat spre minimalism si constructivism, interioarele sunt decorate mult mai modest si acest lucru a afectat din nou textilele, care au devenit simple si elegante.

Textile pentru afara

Citeste continuarea aici: Textile in design interior si pentru afara

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Textile in design interior si pentru afara

  1. Am fost impresionat de modul in care autorul a abordat subiectul echipamentului de scufundare, oferind informatii utile si sfaturi practice. Aprecierea pentru calitatea articolelor de pe acest site creste odata cu fiecare nou articol citit. Multumesc pentru resursele valoroase!

  2. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit o viziune mai clara asupra echipamentului necesar pentru scufundari. Am apreciat detaliile oferite despre fiecare piesa si sfaturile practice pentru alegerea echipamentului potrivit. Ma simt mai pregatit acum pentru urmatoarea mea aventura subacvatica.

Comments are closed.