O pompa de caldura piscina este un echipament care asigura eficienta si confort, datorita capacitatii sale de a transfera caldura, prelucrand-o prin intermediul unor agenti frigorifici. De fapt, o pompa de caldura pentru piscina utilizeaza electricitate si nu genereaza caldura. In schimb, pompele de caldura au un ventilator care atrage caldura din aerul din mediul exterior incalzit de soare. Acest aer cald este extras de un ventilator si circulat printr-o bobina de evaporator de aer catre exterior.

O pompa de caldura piscina este un echipament care asigura eficienta si confort, datorita capacitatii sale de a transfera caldura, prelucrand-o prin intermediul unor agenti frigorifici. De fapt, o pompa de caldura pentru piscina utilizeaza electricitate si nu genereaza caldura. In schimb, pompele de caldura au un ventilator care atrage caldura din aerul din mediul exterior incalzit de soare. Acest aer cald este extras de un ventilator si circulat printr-o bobina de evaporator de aer catre exterior.

Agentul de racire lichid din interiorul bobinei evaporatorului absoarbe caldura, pe care o transforma intr-un gaz. Gazul cald din bobina este apoi pompat in compresor, ceea ce duce la cresterea caldurii si crearea unui gaz extrem de fierbinte  care trece apoi prin condensatorul schimbatorului de caldura. Pompa de piscina circula apa extrasa din piscina, trecand printr-un filtru si prin incalzitorul de apa al pompei de caldura.

Intrucat gazul agentului de racire lichid si apa din piscina sunt pompate prin schimbatorul de caldura in acelasi timp, gazul fierbinte transfera caldura sa in apa. Apa este incalzita cu 3-5 de grade pe masura ce circula si apoi apa mai calda trece inapoi in piscina. Pe masura ce trece prin bobina condensatorului, gazul fierbinte revine la forma lichida si inapoi in evaporator, unde se repeta intregul proces.

Sistemele de incalzire cu pompa de caldura pentru piscina functioneaza eficient atata timp cat temperatura exterioara ramane peste 7 ° C – 10 ° C. Cu cat aerul din exterior pe care il atrag este mai rece, cu atat se consuma mai multa energie. Cu toate acestea, deoarece majoritatea persoanelor folosesc piscinele in aer liber in perioadele cu vreme calda,  acest lucru nu este de obicei o problema.

 1. O unitate de energie electrica pentru care platesti ruleaza compresorul care aspira gazul freon evaporat din tubul evaporatorului umplut cu lichid. Acest lucru provoaca un efect puternic de racire (la fel cum transpiratia se evapora din piele si te racoreste). Gazul preia patru unitatii de caldura din aerul care curge peste exteriorul tuburilor evaporatorului.
 2. Compresorul ‘’stoarce’’ acest gaz, crescand temperatura acestuia peste 93 ° C. Rezultatul: Cinci unitati de caldura adaugate gazului.
 3. Gazul fierbinte, de inalta presiune, curge prin interiorul bobinei condensatorului. Apa mai rece din piscina, de 26 ° C, preia cele cinci unitati de caldura din Freon, pe care il raceste inapoi in lichid cald.
 4. Lichidul cald este fortat printr-o supapa. Pe masura ce scade presiunea, se extinde rapid si devine un lichid extrem de rece. Acest lichid trece inapoi in evaporator, unde se repeta ciclul.

O pompa de caldura piscina este proiectata special pentru incalzirea apei in scop recreativ (pentru piscinele din sol, de pe sol sau supraterane, spa-uri, cazi cu hidromasaj, spa-uri pentru inot, etc.). Daca aveti un aparat de aer conditionat, un dezumidificator, un racitor de apa sau un frigider, trebuie sa stiti ca aveti deja o pompa de caldura. Toate aceste aparate enumerate utilizeaza aceeasi tehnologie fiabila pentru a transfera caldura dintr-un loc in altul  folosind energie electrica si un sistem etans de compresie a agentului de racire.

Asa cum un aparat de aer conditionat creste 2 – 3 unitati de caldura din casa voastra, pentru fiecare unitate de energie electrica pe care o consuma, pompele de caldura pot utiliza o unitate de energie electrica pentru a ridica patru (cinci sau sase pentru modelele cu derulare) unitati de caldura din aer, care asigura intre cinci si sapte unitati de caldura apei din bazin.

 • o pompa de caldura piscina functioneaza prin extragerea de caldura din aerul inconjurator, pe care o foloseste pentru a incalzi apa din piscina;
 • in timpul functionarii pompei de caldura, freonul lichid din interiorul unitatii este pompat prin sistem si transformat intr-un gaz incalzit;
 • acest lucru se intampla atunci cand caldura este preluata din aerul inconjurator, deoarece este aspirata prin evaporator de catre ventilator;
 • compresorul primeste acest gaz mai cald si il comprima la o presiune mai mare, ceea ce duce la atingerea unor temperaturi si mai ridicate de freon.
 • pe masura ce unitatea trimite gazul incalzit prin schimbatorul de caldura, gazul transfera caldura sa in apa; freonul este apoi reintors la starea sa lichida, care completeaza ciclul;
 • apa, care este fortata prin schimbatorul de caldura de pompa de piscina, este incalzita cu trei pana la cinci grade pe masura ce trece prin schimbatorul de caldura; apa, acum mai calda, ajunge inapoi in piscina.

Intra acum pe Total Pool & SPA pentru cele main oi modele de pompe de caldura.

5 thoughts on “Cum functioneaza pompa de caldura a piscinei tale

 1. Ma impresioneaza faptul ca pompele de caldura pentru piscine pot fi atat de eficiente din punct de vedere energetic, reducand costurile de intretinere si impactul asupra mediului. Recomand acest articol tuturor celor interesati de tehnologiile eco-friendly pentru piscine.

 2. Articolul ofera o explicatie detaliata si usor de inteles despre modul in care functioneaza o pompa de caldura pentru piscine. Este foarte util pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine acest echipament si sa isi optimizeze eficienta piscinei lor.

 3. Recomand cu incredere acest articol tuturor celor care detin o piscina si doresc sa afle mai multe despre modul in care functioneaza pompele de caldura. Explicatiile sunt usor de inteles chiar si pentru cei fara cunostinte tehnice, iar avantajele mentionate pot fi un motiv in plus pentru a investi intr-o astfel de solutie.

 4. Am fost impresionat de avantajele utilizarii pompelor de caldura pentru piscine prezentate in articol. Faptul ca acestea sunt eficiente energetic si ecologice reprezinta un mare beneficiu pentru proprietarii de piscine, care isi doresc sa isi mentina costurile reduse si sa protejeze mediul inconjurator.

 5. Articolul este foarte bine structurat si detaliat, oferind informatii clare despre functionarea pompelor de caldura pentru piscine. Este interesant de aflat cum aceste dispozitive pot folosi energia din aer sau din sol pentru a incalzi apa din piscina, contribuind astfel la reducerea costurilor de intretinere.

Comments are closed.